BBQ-karbonade in biermarinade

Bier en de barbecue zijn met elkaar verbonden. Een witbier, pilsener of weizen, als het maar een smaakvolle toevoeging is aan het vleesgerecht. Naast het drinken van bier kun je er ook mee koken. Daarom speciaal voor de ultieme bierliefhebber: BBQ-karbonade in biermarinade

 

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 fles bier (pils)
  • 5 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • Peper en zout
  • 1 teen knoflook

 

Bereiding

  1. Pak een grote schaal en meng de geperste knoflook, rozemarijn, laurierblad, suiker en het bier samen.
  2. Wrijf daarna de schouderkarbonades in met zout en peper.
  3. Wrijf de schouderkarbonades daarna in met biermarinade.
  4. Laat de karbonades minimaal een uur in de biermarinade liggen, want hoe langer hoe beter.
  5. Bak de schouderkarbonades zo’n 10 tot 15 minuten op een flink hete barbecue.

 

Eet smakelijk!