Mosselen van de barbecue

Het mosselseizoen is in volle gang en daar genieten we met volle teugen van. En als het zonnetje doorbreekt is niets lekkerder dan mosselen van de barbecue, afgeblust met een lekker witbier! Je zult merken dat die intense barbecuesmaak helemaal door de mosselen wordt opgenomen. Fijn als hapje met stokbrood of patat. Bekijk hier het recept!

 

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 2 kilo mosselen (schoongemaakt en foute exemplaren er uit)
  • Zakje mosselgroente of zelf gekozen groente, in stukjes gesneden
  • Mosselkruiden
  • Flesje witbier
  • Aluminiumfolie (of barbecuepan)

 

Bereidingswijze

  1. Leg de mosselen per halve kilo op een ruim stuk aluminiumfolie en vouw de randen op.
  2. Als je een barbecuepan hebt, kan je de mosselen hier direct in doen.
  3. Let er wel op dat de mosselen open gaan staan, dus geef ze de ruimte.
  4. Doe de groenten en kruiden erbij en leg de pakketjes op de barbecue.
  5. Doe er een flinke scheut witbier bij en vouw de pakketjes dicht.
  6. Check na 4 minuten of alle mosselen openstaan.
  7. De exemplaren die dicht blijven zijn niet goed, die gooi je weg.
  8. Dien de mosselen op, dep je brood in het kookvocht en geniet van de rest van het witbier.

 

Variatietip

Je kunt de mosselen ook van tevoren in de pan al koken tot ze net open gaan staan, maar nog niet helemaal gaar zijn. Vervolgens strooi je de mosselen over het rooster van je barbecue en grill je ze in twee minuten gaar. Lekker met wat citroensap of kruidenboter erover!